Advies van architect/aannemer over opknappen jongerencentrum BeeJee van Club Welzijn

Match!

EWP geeft advies over hoe het jongerencentrum Beejee op te knappen.
—-
Het jongerencentrum BeeJee verdiend een opknapbeurt. Jongerencentrum Beejee bestaat al sinds 1968 en sinds 1978 is het gevestigd in het huidige pand aan de Bernardus Hollanderstraat in de Beemster.
Sinds 2016 is Clup betrokken bij het jongerencentrum. En waar het gebouw in eerste instantie niet zo’n goede naam had in de Beemster zien we het gebruik en de vraag naar het gebruik steeds meer toenemen. Niet alleen bij de jongeren, maar vooral ook andere groepen uit de Beemster weten de BeeJee te vinden. Dit zijn o.a. de Huiswerkclup, een kookactiviteit, muziekles, Wonenplus, JNO, MEE, naschoolse opvang, gymles (Blauwe Morgenster) etc. Ook is er een nauw contact met de speeltuinvereniging.
Nu onze vraag. We merken dat het pand ouder wordt, het heeft wat achterstallig onderhoud, zowel binnen als buiten en de inrichting is verouderd en voldoet niet meer goed aan de huidige vraag. We kunnen zelf aan de slag gaan met kwasten en verf, maar er is meer nodig. In plaats van dat we gaan ‘knippen en plakken, lijkt het ons beter om het gedegen aan te pakken. Daarom willen we eigenlijk eerst advies van een (binnenhuis)architect/bouwkundige/aannemer die met ons denkt hoe we de renovatie vooral binnen in het pand, het beste kunnen aanpakken, zodat het straks voldoet aan de vraag van de bewoners van de Beemster en waardoor we straks weer tientallen jaren met elkaar kunnen genieten van BeeJee. Onze vraag is dus is er één of zijn er meerdere partijen die met ons mee kunnen en willen denken over de renovatie van Beejee en die dit uit kunnen werken tot een plan waar we concreet mee aan de slag kunnen.

Scroll naar boven