Programmeren touwtreklier

Beste Waterlandse uitdaging,
Wij dagen jullie uit!
Als touwtrekvereniging Monnickendam zijn wij in 2015 begonnen met het ontwikkelen van een trainings “lier” ten behoeve van wedstrijdsimulatie. De lier maakt het mogelijk om met verschillende teams (bijv. 8tal heren en 6tal dames) om en om in dezelfde trainingsbaan te trainen wat met trainen aan de stelling (een bak met gewicht die aan een katrol omhoog getrokken wordt om bijvoorbeeld kracht training of het trainen van de start wordt gebruikt) niet mogelijk is omdat er dan tussentijds 200kg in en uit de bak gestapeld dient te worden. Door de wisselende simulatie van wedstrijden, bijvoorbeeld hele lange partijen of korte, explosieve wedstrijden, kunnen wij onze trainingen optimaliseren wat zich hopelijke uitbetaald in nog betere resultaten op zowel nationale als internationale kampioenschappen.

Ook zetten wij jaarlijks een gehuurde lier in voor het kermistouwtrekken in Edam en zien mogelijkheden om dit op meer lokale evenementen in te zetten.

Na oriëntatie, onderzoek en fondsenwerving is het ijzerwerk/frame voorbereid en zijn de cruciale onderdelen aangeschaft.

Het betreft:
• SEW rechte motorreductor R77 CMP71L/KY/RH1M/SM1
• SEW regelaaropties MDX61B0040-5A3-4-00/DER11B
probleem is dat de SEWregelaaropties geprogrammeerd moet worden zodat deze kan aangestuurd kan worden via een pc/laptop dit aanstuur programma is in c# geschreven.
De regelaar wordt geprogrammeerd in software van sew zelf: movitools motionstudio. Deze software is bij de hardware is meegeleverd. Echter op dit punt zijn zowel wij als meerdere technische programmeurs die ons poogde te helpen vastgelopen.

Deze “case” is voor ons als Waterlandse vereniging dan ook al enkele jaren een gigantische uitdaging. Gezien de reeds gedane investering van ruim €4.000,- (een forse investering voor een kleine vereniging) is het van ons van groot belang om dit project tot een succesvol einde te brengen. Daarom hopen wij dat jullie deze uitdaging aan gaan!

Met uitdagende groet,
Touwtrekvereniging Monnickendam

Scroll naar boven