Gebroeders Van ’t Hek en Roel van der Stoel matchen met Stichting de Speelkraam

29 november 2016

Mariëlle Molijn en Sophie Wever van Gebr. van ’t Hek waren op 9 november aanwezig geweest bij de BOP BeursVloer, een initiatief van onder andere de Waterlandse Uitdaging waar vraag (van maatschappelijke organisaties) aan het aanbod van het lokale bedrijfsleven wordt gekoppeld.

Op de BOP BeursVloer kwamen zij Yvonne Moes voorzitster van Stichting De Speelkraam tegen. In 2011 is de speeltuin op deze plek in het Leeghwaterpark aangelegd en inmiddels hebben veel kinderen jaarlijks van Pasen tot Halloween plezier van deze speeltuin.

 Stichting De Speelkraam heeft twee grote trampolines in de speeltuin waar vooral veel kleine kinderen spelen. De trampolines trekken alleen ook veel grote kinderen aan, waardoor er soms spannende situaties ontstaan. Hierdoor heeft De Speelkraam de vraag neergelegd of het mogelijk is om één trampoline te verplaatsen, zodat er een veilige plek ontstaat voor de aller kleinsten en de wat groteren evengoed plezier kunnen maken op een trampoline.

Van ’t Hek heeft een goede samenwerking met Roel van der Stoel wat zich uit in een gezamenlijk bedrijf genaamd HESTO. Roel van der Stoel uit Wijdewormer heeft een groot park aan graafmachines en wil graag aan het werk voor deze klus.

Hesto heeft de volgende dag meteen woord bij daad gevoegd en op 10 november om 9.00 uur stond er een kraan van Roel van der Stoel voor de ingang van speeltuin De Speelkraam. Met behulp van drie vrijwilligers van Stichting de Speelkraam (in de leeftijd van 60+ en zelfs 80+) is een nieuwe kuil gegraven voor de trampoline. Ook is er ondersteund bij het verplaatsen van de trampolinel. Op 10 november aan het einde van de middag heeft er een hele transformatie plaats gevonden in de speeltuin.

Leuk om te vermelden is dat De Speelkraam als tegenprestatie heeft aangeboden dat de kinderen van de medewerkers van Gebr. van ’t Hek en Roel van der Stoel een middag gratis mogen komen spelen in de speeltuin. Daar zullen zij in het nieuwe seizoen zeker gehoor aan geven. 

Zoek

Het laatste nieuws

Lucien van Aalzum nieuwe manager

Met enthousiasme informeren wij je dat Lucien van Aalzum vanaf vandaag de nieuwe manager is van de Waterlandse Uitdaging. Lucien

Scroll naar boven