Jong van ‘t Hek Doet voor Stichting Present

10 juli 2017

Op 9 november 2016 zijn Mariëlle Molijn en Sophie Wever vanuit de Van ’t Hek Groep aanwezig geweest bij de BOP Beursvloer een initiatief van de Waterlandse Uitdaging waar vraag (van veelal maatschappelijke organisaties) en aanbod (van veelal het lokale bedrijfsleven) gekoppeld worden.

 Voor de BOP Beursvloer hadden wij in overleg met Ted van ’t Hek besloten dat het goed zou zijn als er vanuit Van ’t Hek ook wat aangeboden kon worden, maar dat is best lastig voor een funderingsbedrijf. Uiteindelijk hebben we daarom besloten om de groep Jong van ’t Hek in te zetten doormiddel van een Jong van ’t Hek Doet. Te vergelijken met Rabobank Doet.

 Tijdens de BOP Beursvloer zijn wij Martienke Oosterbaan tegen gekomen. Martienke is werkzaam voor Stichting Present Purmerend. Stichting Present probeert de schakel te zijn tussen mensen die zich willen inzetten voor andere in de samenleving en de vraag uit de samenleving. Martienke heeft in haar bestand verschillende uitdagende projecten staan. Uiteindelijk heeft ze een selectie gemaakt van een aantal projecten die wij met een groep zouden kunnen uitvoeren.

 Na overleg hebben wij er voor gekozen om een schilderproject aan te nemen bij een mevrouw in Purmerend. Dit project is door de RIBW aangemeld bij Stichting Present. Het RIBW begeleid mensen om hun leven na een moeilijke periode weer op de rit te krijgen. Deze mensen hebben hulp nodig bij het oppakken van hun gewone dagelijkse dingen. En je kunt je voorstellen dat wanneer je wakker wordt in een huis met kale muren en weinig sfeer dit niet ten goede komt van de re-integratie in de maatschappij. De mevrouw waar wij het project voor hebben uitgevoerd is een alleenstaande vrouw van middelbare leeftijd, veel lichamelijke klachten en zeer weinig financiële middelen in verband met de WSNP. Haar sociale netwerk is ook zeer klein en kan haar niet ondersteunen bij het opknappen van haar woning.

 Wij zijn daarom met een groepje van zes collega’s op dinsdag 4 juli jl. naar deze mevrouw toe gegaan om haar woning te schilderen. Een ieder was het er mee eens dat dit ook echt wel nodig was om even een beeld te schetsen… De muren waren geel, op sommige plekke sloeg het vocht uit de muur en er liepen ongeveer 10 katten in de rondte, al met al een gezellige boel in een klein huisje.

In een tijd van een 4,5 uur hebben we de wanden en plafonds in de kamer, keuken en hal gewit en twee deuren in de lak gezet. Al na de eerste streep wit zag je het huis opknappen en aan het einde van de rit kon je duidelijk zien dat wij langs waren geweest.

 Vanaf deze plek mag zeker nog gezegd worden dat we trots kunnen zijn op de groep collega’s waarmee wij dit uitdagende project tot een goed einde hebben weten te brengen. En ik denk dat wij als Van ’t Hek een mevrouw heel erg blij hebben gemaakt met een frisse kamer, keuken en hal, waardoor zij minder wordt herinnerd aan vervelende gebeurtenissen.

 Wij wensen deze mevrouw weer veel woonplezier in haar geschilderde huis en bedanken Stichting Present voor het maken van deze match.

Zoek

Het laatste nieuws

Lucien van Aalzum nieuwe manager

Met enthousiasme informeren wij je dat Lucien van Aalzum vanaf vandaag de nieuwe manager is van de Waterlandse Uitdaging. Lucien

Scroll naar boven