Van ‘t Hek bemiddelt in schilderwerk voor Wijkcentrum de Zuid-Pool

18 januari 2017

Op 9 november zijn Marielle Molijn en Sophie Wever vanuit Gebr. van ‘t Hek Funderingstechnieken aanwezig geweest bij de BOP Beursvloer. Een initiatief van de Waterlandse Uitdaging waar vraag (van veelal maatschappelijke organisaties) en aanbod (van veelal het lokale bedrijfsleven) wordt gekoppeld.

Op deze dag kwamen wij meneer Goldsteen, vertegenwoordiger Wijkkerngroep Purmer-Zuid tegen.
Wijkcentrum De Zuidpool is het wijkcentrum in de wijk Purmer-Zuid. Stichting Kinderopvang Purmerend heeft op deze locatie een kinderdag verblijf zitten en daarnaast is er nog een grote zaal waarin buurt bewoners elkaar kunnen ontmoeten en verschillende clubjes wekelijks een ontmoeting hebben.

Wijkcentrum De Zuidpool had echter een probleem de grote zaal waar de buurtbewoners en verschillende clubjes gebruik van maken is toe aan een schilder beurt. En dan denken wij allemaal dit is toch een mooie klus voor de buurt bewoners. Dat dachten de beheerders van het wijkcentrum ook en dit hebben zij dus gedaan, maar sommige delen van de zaal zijn meer dan 3 meter hoog. En we begrijpen het al hier komen de buurt bewoners niet bij. Dus zo ontstond de vraag voor schilderwerk op hoogte.

Gebr. van ’t Hek vond dit een interessante vraag en heeft in het netwerk gekeken met wie zij deze vraag wellicht samen zouden kunnen oplossen. Toen zijn wij uitgekomen bij Dirkmaat Schilderwerken het bedrijf van Dick Dirkmaat uit Middenbeemster.

Op 10 november hebben wij deze vraag meteen omgezet in een actie, wat ertoe heeft geleid dat er vanaf 27 december geschilderd kon worden bij De Zuidpool. En zo gezegd zo gedaan op 27 december stond de auto met de aanhanger van Dirkmaat Schilderwerken naar Buurthuis De Zuidpool. Samen met vrijwilligers van het buurthuis is Dick begonnen met het opzetten van zijn steiger vervolgens hebben de mannen samen een bakje koffie genomen en kon er begonnen worden met het vullen van gaatjes. Na de lunch met een tosti kon er begonnen worden aan het schilderwerk. De klus heeft in totaal drie dagen geduurd en de zaal ziet er nu weer spik en span uit.

Al met al dus een gave klus waarin vraag en aanbod perfect bij elkaar zijn gekomen. En Gebr. van ’t Hek in samenwerking met Dirkmaat Schilderwerken de zaal van Wijkcentrum De Zuidpool in een nieuw verf jasje hebben gestoken.

Leuk om te vermelden is dat Wijkcentrum De Zuidpool tegenprestatie heeft geboden dat Gebr. van ’t Hek en Dirkmaat Schilderwerken eenmalig gebruik mogen maken van de opgeknapte zaal. Hier zullen wij in de toekomst zeker een keer gebruik van gaan maken.

Zoek

Het laatste nieuws

Lucien van Aalzum nieuwe manager

Met enthousiasme informeren wij je dat Lucien van Aalzum vanaf vandaag de nieuwe manager is van de Waterlandse Uitdaging. Lucien

Scroll naar boven