Workshop solliciteren voor Werkzoekenden 45+

30 juni 2017

PURMEREND – Terwijl buiten de mussen van het dak vallen, werken de leden van Werkzoekenden 45 Purmerend in een warme vergaderruimte bij Voortman Kantoormeubelen druk aan hun cv, sollicitatiebrief en -gesprek. De deelnemers zijn veelal langdurig werkloos, dus de workshop ‘Solliciteren met vertrouwen’ is meer dan welkom.

De bijeenkomst is ontstaan na een match van de Waterlandse Uitdaging. Deze organisatie koppelt wensen van maatschappelijke organisaties zoals verenigingen en scholen aan het bedrijfsleven. Zo helpen Waterlandse bedrijven en organisaties elkaar met gesloten beurs.
Deze match van de Waterlandse Uitdaging kwam mede tot stand door Sjaak Lambalk, directeur-eigenaar van Voortman Kantoormeubelen en vrijwilliger bij de Waterlandse Uitdaging. “We willen deze groep graag een steuntje in de rug geven. Zo hebben we Eugène Reuser van Bijl&Reuser Consultancy gevraagd de workshop ‘Solliciteren met vertrouwen’ te verzorgen en stellen wij de ruimte beschikbaar voor de training. Ook komt vandaag een aantal werkgevers langs dat gesprekken met de deelnemers houdt. Het is van belang dat deze werkloze mensen weer eens met bedrijven in contact komen en een sollicitatiegesprek voeren. Ze hebben vaak een beperkt netwerk. Vandaag kunnen ze hieraan werken. Of het tot een baan leidt, weet ik niet. Maar de contacten die ze nu opdoen zijn zeker waardevol voor de toekomst.”

Geweldig resultaat
Katinka de Boer richtte de stichting Werkzoekenden 45 Purmerend in 2013 op. “Omdat ik vond dat er onvoldoende begeleiding en steun was”, zegt de Purmerendse initiatiefnemer, die sinds 2003 werkzoekende is. “We hebben nu zo’n 68 leden en organiseren regelmatig bijeenkomsten waarin we sprekers uitnodigen die adviezen geven over solliciteren. Deze bijeenkomst sluit hier natuurlijk goed op aan. We hadden bij de Waterlandse Uitdaging gevraagd naar iemand die een workshop wilde geven. Deze middag is dan ook een geweldig resultaat. We gaan straks nog sollicitatiegesprekken oefenen. Dat is voor onze leden en voor mezelf een lastig onderdeel. Je bent nerveus, de spanning is hoog. Daarom ben ik blij met deze training.”
Gouden tips
Eugène Reuser, directeur van Bijl&Reuser Consultancy heeft naast advies over het cv en de sollicitatiebrief nog een paar gouden tips. “Blijf bij jezelf en vertrouw erop dat je iets te bieden hebt. Een werkgever nodigt je niet voor niets uit voor een gesprek, dus je kunt heel waardevol voor ze zijn.” Jolanda Kersloot is een van de deelnemers aan de workshop en heeft van deze middag al veel opgestoken. “Ik heb bijvoorbeeld geleerd mezelf veel breder te oriënteren op de arbeidsmarkt. Ik was directiesecretaresse, maar ga nu ook kijken naar administratieve functies. Zo levert deze middag meteen wat op.”
Zoeken

Het laatste nieuws

Lucien van Aalzum nieuwe manager

Met enthousiasme informeren wij je dat Lucien van Aalzum vanaf vandaag de nieuwe manager is van de Waterlandse Uitdaging. Lucien

Scroll naar boven